• Novinky

            • Školský semafor verzia1.8 - platná od 25. 1. 2022

              Vážení rodičia, 

              vzhľadom na rýchlo sa meniacu epidemiologickú situáciu a ochranu zdravia našich žiakov i zamestnancov Vás prosím o dodržiavanie nových inštrukcií ohľadne izolácie a karantény v prípade COVID-19. 

              Pre čo najdlhšie udržanie vzdelávania prezenčnou formou škola funguje v režime "OTP" (očkovaný, testovaný, prekonavší). V prípade výskytu príznakov žiaka ponechajte doma a vykonajte čo najskôr ag-samotest. O výsledku domáceho samotestovania obratom informujte školu (formou Edupage alebo mailom na: info@veterinarnaskola.sk). Následne objednajte žiaka na oficiálne testovanie. Zamedzíme tak šíreniu ochorenia COVID-19 v škole. 

              Nový Školský semafor 1.8 je platný od 25. 1. 2022 a je zverejnený na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ( Microsoft Word - SkolskySemafor2022-22_v1.8_2022JAN_25.docx (minedu.sk)). 

              Najdôležitejšie zmeny sú:

              1. Izolácia pozitívnej osoby trvá 5 dní. Začiatok a koniec izolácie určuje lekár. Prvý deň izolácie je spravidla deň, kedy sa objavili prvé príznaky COVID-19 a žiakovi bol vykonaný ag-samotest, Ag-test alebo RT-PCR-test s výsledkom pozitívny.

              2. Rodič o výsledku obratom informuje lekára pre deti a dorast a triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy.

              3. Po návrate do školy je žiak povinný predložiť Vyhlásenie o bezpríznakovosti a výsledok domáceho Ag-samotestu. Počas pobytu v škole nosí respirátor alebo rúško na riadne prekrytie horných dýchacích ciest. Nezúčastňuje sa krúžkovej činnosti a minimalizuje kontakt so žiakmi iných tried po dobu 5 dní. 

              4. Karanténa žiaka, ktorý bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 (priamy fyzický kontakt alebo vo vzdialenosti menej ako 2 metre dlhšie ako 5 minút) trvá 5 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou. Pokiaľ sa za posledných 24 hodín karantény nevyskytli žiadne príznaky ochorenia COVID-19,  žiak ukončí karanténu. O návrate do školy rozhoduje lekár. V priebehu nasledujúcich 7 dní je povinný nosiť respirátor alebo rúško. Po návrate do školy predloží Vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

              5. Karanténa sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú plne očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19, pričom nemajú žiadne príznaky ochorenia COVID-19. Tieto osoby sú povinné mať v škole riadne prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 alebo rúškom po dobu 7 dní.

               

              Ďakujeme za spoluprácu. Veríme, že dodržiavaním R - O - R a nariadení Školského semaforu 1.8 sa nám podarí ochrániť naše zdravie a udržať vzdelávanie prezenčnou formou.

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

            • Ag-samotesty v roku 2022

              Vážení rodičia, 

               

              v novom roku Vám ešte raz želám všetko dobré, veľa zdravia, úspechov, spokojnosti. 

               

              V zmysle usmernenia od MŠVVaŠ SR Vás chcem informovať, že aj v roku 2022 je možnosť opätovného odberu bezplatných Ag-samotestov. Odber je podmienený ale využívaním Ag-samotestov z roku 2021 na pretestovanie žiakov. Škola musí vykázať spotrebu minimálne 50% z poskytnutých Ag-samotestov. 

              Škola obdržala od MŠVVaŠ SR, na základe nahlásenej požiadavky zo strany rodičov, 2085 kusov Ag-samotestov. Prostredníctvom online formulára „Týždenné hlásenie škôl podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORU" sa vykazuje, koľko testov bolo rodičmi nahlásených ako vykonaných. K 31. 12. 2021 bola nahlásená spotreba Ag-samotestov len vo výške 15%.

              Preto Vás zdvorilo žiadam, aby ste nahlasovali každé testovanie žiaka na covid-19, ktoré zrealizujete. Od toho závisí, či budeme môcť požiadať o ďalšiu várku samotestov v počte 5 kusov na žiaka.

               

              Ďakujem za spoluprácu 

               

              Mgr. E. Melichová 

            • Vyhlásenie o bezpríznakovosti a rúško

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              s návratom do školy je spojených aj niekoľko základných informácií, ktoré zverejnilo MŠVVaŠ SR. Nájdete ich v infografikách nižšie. 

              Pre úspešný návrat do škôl v novom roku je dôležité dodržať najmä tieto 2 body:

              1. Prekrytie horných dýchacích ciest je v interiéri školy povinné.

              2. Vyhlásenie o bezpríznakovosti - odovzdať v deň nástupu žiaka do školy (cez Edupage alebo v papierovej podobe). 

               

              Spoločne to zvládneme

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Distribúcia Ag-samotestov

              Vážení rodičia, 

              v zmysle inštrukcií od Covid tímu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Vás chcem požiadať o nahlásenie informácií o vykonaní domáceho samotestu na COVID-19

              V prípade, že test vykonáte, nahláste nám dátum a výsledok testu. Ak ste test vykonali v predošlých týždňoch a pozabudli ste nám to ohlásiť, prosím, urobte tak dodatočne. 

              O ďalšiu várku samotestov v počte 5 kusov na žiaka môžu zažiadať školy, ktoré už prostredníctvom online formulára „Týždenné hlásenie škôl podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORA“ vykázali, že aspoň 50% testov bolo rodičmi nahlásených ako vykonaných.

              Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme 

              s pozdravom

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Opäť do školských lavíc - od 10. 01. 2022

              Vážení rodičia, milí žiaci. 

              Zajtrajší sviatok Troch kráľov je posledným sviatkom vianočného obdobia a to je znakom toho, že sa končí dovolenkové a prázdninové obdobie. 

              Prázdniny sa blížia ku koncu a ja verím, že ste si oddýchli, užili si voľný čas a využili ste ho najlepšie, ako sa len dalo. 

              Ako oznámil minister školstva p. Gröhling, žiaci sa vrátia do škôl v plánovanom termíne, t.j. 10. 01. 2022.

              Od pondelka 10. januára 2022 bude aj na našej škole pokračovať vzdelávanie prezenčnou formou podľa rozvrhu. Škola sa bude riadiť  platným Školským semaforom. 

               

              Všetci zamestnanci školy sa tešia na stretnutia s vami v novom roku 2022.

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy