• Novinky

            • Aktualizácia opatrení k bezpečnému prostrediu v škole

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              v zmysle Usmernenia k bezpečnému prostrediu v školách a školských zariadeniach počas pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie, zverejneného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 10. 05. 2022, platia od dnešného dňa nasledujúce zmeny:

              1. Platnosť Školského semafora je pozastavená. Žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri či v exteriéri školy prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže každý dobrovoľne mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom. 

              2. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti predkladá naďalej rodič alebo plnoletý žiak pri nástupe do školy po prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní. V opačnom prípade je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a kontaktovať rodiča. 

              3. Ospravedlnenie neprítomnosti - rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú). Pri absencii viac ako 5 dní z dôvodu ochorenia musí predložiť "Potvrdenie od lekára". 

              4. Domáce samotestovanie je na dobrovoľnej báze a nie je povinné nahlasovať jeho vykonanie škole. 

              5. Izolácia - v prípade pozitívneho výsledku testovania na COVID-19 je rodič povinný okamžite  informovať školu a žiak zostáva v domácej izolácii po dobu 5 dní, ak ošetrujúci lekár neurčí inak. Po skončení izolácie musí mať žiak v škole ešte 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 alebo rúškom. 

              6. Karanténa - je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 alebo s osobou, ktorá sa do 2 dní od kontaktu stala pozitívnou na ochorenie COVID-19.  Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. 

              7. Ranný filter - pri vstupe do školy sa naďalej bude merať telesná teplota. 

              Aktuálnu verziu usmernenia nájdete na web stránke: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.


              Ďakujeme za spoluprácu.
              Prajeme všetko dobré. 

              s pozdravom 
              Mgr. E. Melichová 
              poverená riadením školy