• Novinky

            • Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti

              Vážení rodičia, 

              letné prázdniny sa pomaly dostávajú do druhej polovice a my veríme, že naši žiaci i Vy si letné chvíle užívate plnými dúškami.

              Aby sme boli na začiatok školského roku pripravení, potrebovali by sme Vašu spoluprácu pri vybavení Potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka (ďalej "zdravotný preukaz") viď obrázok pod textom.

              Zdravotný preukaz, nazývaný aj preukaz na prácu s potravinami alebo potravinársky preukaz, sa vyžaduje v zamestnaniach, kde môže napr. bacilonosič ohroziť zákazníkov alebo tovar, s ktorým prichádza do styku. Typickým príkladom sú hypermarkety, reštaurácie, obchody s potravinami, práca s deťmi a pod. Zdravotný preukaz Vám vydá Váš obvodný alebo detský lekár (podľa veku žiadateľa) za poplatok. V prípade, že ste v nedávnej dobe absolvovali komplexnú preventívnu prehliadku, môžete preukaz dostať na počkanie, v opačnom prípade musíte absolvovať základné vyšetrenia na potvrdenie Vášho dobrého zdravotného stavu. Preukaz má platnosť 2 roky a na niektoré brigády do hypermarketov alebo výrobných podnikov sa bez neho nedostanete, aj keď napr. idete vykladať tovar do drogérie. 

              Preukaz si často niektorí ľudia mýlia s preukazom poistenca vydávaným zdravotnou poisťovňou. 

              Preto Vás chceme požiadať, aby ste so žiakmi absolvovali návštevu u pediatra čo najskôr, pretože žiak školy môže absolvovať povinnú školskú prax len v tom prípade, že predloží v septembri vedúcej praxe platný zdravotný preukaz. 

              Za pochopenie ďakujeme a prajeme ešte príjemné dovolenkové chvíle. 

               

              s úctou 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

               

            • Krásne prázdniny

              Vážení rodičia, 

              veľmi pekne Vám ďakujeme za spoluprácu počas celého školského roka. Aj vďaka Vám sa nám darilo prekonávať všetky úskalia dištančného vzdelávania a "koronového" obdobia. 

              Želáme Vám príjemné prežitie letného dovolenkového obdobia. 

               

              Milí žiaci, 

              odviedli ste veľký kus práce pri získavaní nových vedomostí a zručností v tomto školskom roku. Prajeme vám veľa príjemných zážitkov a oddychu počas letných prázdnin. 

               

              Nový školský rok 2022/2023 začneme v pondelok 5.9.2022 a veríme, že bude ešte lepší ako ten predošlý. 

               

              Krásne prázdniny

              s pozdravom 

              kolektív Súkromnej SOŠ veterinárnej