• Novinky

            • Začiatok školského roka 2021/2022

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              prázdniny sa čochvíľa skončia a verím, že sa už plní energie tešíte na nový školský rok, na nových spolužiakov, nové vedomosti. 

              Spoločne otvoríme nový školský rok vo štvrtok 2. 9. 2021 o 9.00. 

              Z dôvodu epidemiologickej situácie a v zmysle nariadení MŠVVaŠ SR v dokumente Školský semafor sa nemôžeme privítať hromadne v aule. Preto vás prídem pozdraviť a privítať osobne do triedy, kam vás zavedie váš triedny učiteľ. Rodičov poprosím, aby do budovy školy nevstupovali.

              Prosím, aby ste v záujme bezpečnosti nás všetkých dodržiavali inštrukcie uvedené nižšie. 

               

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

              žení rodičia, milí žiaci,

              oznamujeme Vám, že MŠVVaŠ SR schválilo dňa 17.8.2021 ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý predstavuje prehľad opatrení k 1.9.2021 vychádzajúc z platnej legislatívy, COVID Automatu schváleného vládou SR dňa 10.8.2021 a vyhlášok ÚVZ zo dňa 12.8.2021, podľa ktorého sa budeme riadiť.

              Podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORU už nepríde k zatvoreniu celej školy, k prerušeniu vyučovania dôjde len v triedach s výskytom COVID-19 pozitívneho.

               

              Povinnosti žiaka/rodiča pri nástupe do školy :

               

              • dodržiavať zásady R – O – R (rúško – odstup – ruky) podľa aktuálnej vyhlášky ÚVZ SR,
              • rodič zabezpečí pre žiaka minimálne 2 rúška (náhradné rúško musí mať pri sebe) a hygienické vreckovky,
              • rodič/plnoletý žiak predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní viac ako 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovostižiaka, (nájdete tu: ŠKOLSKÝ SEMAFOR | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk))
              • rodič/plnoletý žiak, ktorý nepredložil Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby. V prípade, že rodič/plnoletý žiak nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní,
              • ak si žiak zabudne vyhlásenie doma, rodič má 3 možnosti:

              1. odoslať ho škole prostredníctvom Edupage,

              2. poslať scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ emailom na     adresu info@veterinarnaskola.sk,

              3. kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní,

              • rodič/plnoletý žiak predkladá pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast,
              • v prípade, že nastalo žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia,
              • povinnosťou rodiča/plnoletého žiaka je bezodkladné nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym ÚVZ. Za týchto podmienok žiak nesmie navštevovať školu!

               

              Odporúčanie pre rodiča :

              • odporúčame rodičom predložiť škole „Oznámenie o výnimke z karantény“ (nájdete tu:ŠKOLSKÝ SEMAFOR | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)). Riaditeľ školy tak v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu COVID-19 bude môcť v záujme ochrany neprekonaných a nezaočkovaných žiakov ich požiadať, aby čo najrýchlejšie opustili priestory školy, no zároveň uplatniť výnimku z karantény na tých žiakov, ktorých sa to týka,
              • v záujme zachovania zdravia a bezpečnosti žiakov a zamestnancov odporúčame realizovať samotestovanie Ag testami na COVID-19 v domácom prostredí v priebehu školského roka, ktoré budeme distribuovať rodičom, ktorí o samotestovanie prejavili záujem.

               

              DOMÁCE SAMOTESTOVANIE AG TESTAMI

              V priebehu školského roka budú mať rodičia možnosť využiť dobrovoľné domáce samotestovanie AG testami. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 ks testov na domáce samotestovanie. Možnosť antigénového testovania môžu využiť všetci žiaci, aj zaočkovaní a aj tí, ktorí ochorenie už prekonali.

              Od 23.8.2021 budeme cez Edupage zisťovať u rodičov žiakov našej školy záujem o samotestovanie. Rodičom, ktorí prejavili záujem o samotestovanie, budeme AG testy distribuovať proti podpisu. O presnom termíne distribúcie AG testov vás budeme informovať.

              Pri vykonaní testu žiak postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR. Samotestovanie odporúčame realizovať v pondelok 30.8. 2021 a vo štvrtok 2.9.2021 ráno pred nástupom do školy alebo kedykoľvek počas školského roka pri príznakoch ochorenia COVID-19.

               Čo v prípade pozitívneho výsledku samotestovania AG testom?

              • žiak ostáva doma nemôže ísť do školy!
              • rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho informuje o ďalšom postupe,
              • rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok AG testu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

               

              ÚZKY KONTAKT S OSOBOU POZITÍVNOU NA COVID-19

              Úzky kontakt je kontakt osoby s osobou pozitívnou na ochorenie, ak pri tomto kontakte :

              • boli osoby v priamom fyzickom kontakte,
              • boli osoby od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 15 min.,
              • osoby boli v interiérovom alebo inak uzavretom priestore dlhšie ako 15 min.,
              • osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 min.,
              • osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky.

               

              KARANTÉNA OSÔB PO ÚZKOM KONTAKTE S POZITÍVNYM NA COVID-19

              Všetkým osobám, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala pozitívnou na ochorenie COVID-19, sa nariaďuje karanténa v domácom prostredí alebo v inom karanténnom ubytovacom zariadení.

              Povinnosť karantény sa nevzťahuje na osobu, ktorá :

              • je najmenej 14 dní po aplikácii 2. očkovacej látky proti COVID-19 s dvojdávkovou schémou,
              • je najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky proti COVID-19 s jednodávkovou schémou,
              • je najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky proti COVID-19, ak bola 1. dávka očkovania proti COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania COVID-19,
              • prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia.

               

              ŠKOLSKÝ INTERNÁT

              • ubytovaní budú žiaci iba s prezenčnou výučbou s dôrazne odporúčaným OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní žiaci),
              • platia rovnaké zásady ako v škole, prispôsobené podmienkam ŠI,
              • ŠI má zriadené izolačné miestnosti, za zvýšených hygienických opatrení poskytuje ubytovanie na nevyhnutne potrebný čas žiakom internátu, ktorí sú v izolácii/karanténe,
              • v prípade výskytu pozitívneho žiaka v ŠI bude pozitívny žiak umiestnený do izolačnej miestnosti, následne bude kontaktovaný rodič, ktorý si žiaka bezodkladne vyzdvihne,
              • zahraniční žiaci, ktorí nespĺňajú podmienky výnimky, absolvujú izoláciu pri vstupe na územie SR pred nástupom na ŠI, nakoľko na ŠI nie sú zriadené karanténne miestnosti za týmto účelom.

               

              Celé znenie dokumentu Škoský semafor môžete nájsť tu: 20502.pdf (minedu.sk)

              Celé znenie vyhlášky ÚVZ SR: https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_238.pdf

            • Školský rok 2021/2022

              Kampaň za otvorené školy

              Vážení rodičia, milí žiaci školy, 

              v súčasnosti prebieha kampaň Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za otvorené školy. Cieľom je motivovať všetkých zúčastnených, aby dôverovali vede v oblasti očkovania a urobili všetko pre úspešné otvorenie brán škôl v septembri a pre absolvovanie celého školského roku prezenčnou formou. Tlačovú besedu môžete v prípade záujmu sledovať na FB MŠVVaŠ SR  (16) Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR | Facebook

              Podľa informácií ministra B. Grohlinga je zaočkovanosť v bratislavskom kraji na úrovni, ktorá by mala zabezpečiť bezpečné vzdelávanie prezenčnou formou v okrese Bratislava.

              Verím, že sa všetci stretneme vo štvrtok 2. septembra v dobrej kondícii a plní entuziazmu vo vzťahu k vzdelávaniu.

              Prajem vám ešte príjemné prázdninové chvíle 

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Koniec školského roku 2020/2021

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

               

              aktuálny školský rok sa nám nezadržateľne blíži ku koncu. Karty sú rozdané, vysvedčenia prichystané. Verím, že všetci budú spokojní s výsledkami.  

              Milí žiaci, vysvedčenie si prevezmete od svojich triednych v stredu 30. júna o 9.00 hodine. Následne sa rozlúčime a zaželáme si príjemné prázdniny, plné relaxu, slnka a nezabudnuteľných zážitkov. 

              Verím, že sa v novom školskom roku 2021/2022, presnejšie 2. septembra 2021, stretneme oddýchnutí a pripravení získavať nové vedomosti a skúsenosti. Ďalší školský rok ponúka všetkým možnosť začať s plným nasadením a elánom a splniť si tak stanovené predsavzatia.

               

              celý pedagogický zbor vám želá príjemné prázdniny

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Návrat do bezpečných škôl

              Vážení rodičia, milí žiaci.

               

              V zmysle rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo: 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12.apríla 2021 sa od 26. apríla 2021 školy riadia COVID AUTOMTOM  a Školským semaforom.

              Podľa údajov zverejnených na webovom sídle ministerstva školstva dňa 5. mája 2021 sa školy v okrese Bratislava – a ich žiaci – môžu vrátiť do lavíc od 10.5.2021.

              Pokiaľ nedôjde v nasledujúcich dňoch k zmene/úprave spomínaných údajov zo strany štátnych orgánov, otvoria sa i brány našej školy pre žiakov 1.- 3. ročníka od 11. 05. 2021. (rozvrh je prílohou e-mailu)

              V týždni od 11. 05.-14.05. bude podľa odporúčaní MŠVVaŠ SR prebiehať adaptácia žiakov na prezenčné štúdium. Žiaci nebudú skúšaní písomne ani ústne. Bude sa opakovať učivo prebraté počas dištančného vzdelávania a preberať nové učivo.

              Podľa aktuálnych nariadení NIE JE potrebné preukazovať sa testom na COVID-19 pri vstupe do školy.

              Aby bola škola bezpečným miestom, počas pobytu v nej JE NARIADENÉ (Vyhláška 175/2021 Úradu verejného zdravotníctva SR) mať riadne prekryté horné dýchacie cesty (respirátor, rúško, iné prekrytie). Potrebné je takisto dodržiavanie odstupov a dezinfekcia rúk.

              Pri vstupe do budovy školy bude žiakovi meraná teplota a odovzdá zákonným zástupcom podpísané Vyhlásenie o bezinfekčnosti.

              (https://www.minedu.sk/data/att/19604.docx alebo https://www.minedu.sk/data/att/19600.docx)

               

              V priebehu dištančného vzdelávania sme často dostávali otázku ohľadne realizácie praxe. Sľúbili sme, že prax zrealizujeme po „otvorení škôl“ v čo možno najväčšom rozsahu. Práve sme túto otázku uzatvorili s vedúcou vzdelávacej oblasti prax – Ing. Kantovou. Všetky detaily ohľadne praxe sa žiaci dozvedia po príchode do školy. Harmonogram praxe je nasledovný:

               

              1. ročník – 17. 05.- 21. 05. (= 1 týždeň)
              2. ročník – 07. 06.- 18. 06. (= 2 týždne)
              3. ročník – 24. 05.- 04. 06. (= 2 týždne)    a    21. 06.- 02. 07. (= 2 týždne)

               

               

              Prajem vám všetko dobré

              S pozdravom

               

              Mgr. Erika Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Prijímacie skúšky do 1. ročníka

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              v dňoch 3.5.2021 a 10.5.2021 (pondelky), bude prebiehať na škole prijímacie konanie do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022 prezenčnou formou.

              Z toho dôvodu bude v týchtoch dňoch výučba realizovaná výhradne dištančnou formou vo všetkých ročníkoch podľa aktuálne platného rozvrhu. 

               

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • SUPLOVANIE 1.-4.ročník

              Milí žiaci, 

              máme tu obdobie plné zmien. S nástupom na prezenčné vzdelávanie našich maturantov museli byť urobené zmeny v rozvrhu celej školy. 

              Upravený rozvrh na týždeň od 13.4. do 16.4.2021 je k dispozícii na vašich triednych mailoch. 

              Dĺžka vyučovacej hodiny sa zjednotí na 45 minút. 

               

              prajem vám veľa študijných úspechov

               

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Maturanti - prechod na prezenčné štúdium

              Milí maturanti,

               

              konečne sa vám splní sen o prezenčnom vzdelávani. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rozhodnutím ministra školstva číslo 2021/11929:1-A1810 zo dna 8.4.2021 nariaďuje prechod na prezenčné vzdelávanie v končiacich rocčníkoch stredných škôl. (viď linky uvedené nižšie)

              https://www.minedu.sk/data/att/19216.pdf

              Rozhodnutie ministra z 8. 4. 2021 s účinnosťou od 12. 4. 2021 | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)

               

              Po prerokovaní informácií s pánom zriaďovateľom vám dávam na vedomie nasledujúcu informáciu:

               

              V zmysle hore uvedeného rozhodnutia sa na Súkr. SOŠ veterinárnej obnovuje prezenčné vzdelávanie pre žiakov 4. ročníka od 13.4.2021 (utorok)

               

              Výučba bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu, ktorý nájdete v prílohe tohto mailu.

               

              V záujme hladkého, bezproblémového prechodu na prezenčné vzdelávanie vás prosím dodržiavat pri vstupe do budovy školy a počas pobytu v škole nasledujúce:

              1. Predložiť negatívny výsledok testu na covid-19
              2. Strpieť meranie telesnej teploty
              3. Dezinfikujte si ruky, dodržiavajte odstup, noste respirátor minimálne FFP2 podľa nariadení RÚVZ a MŠVVaŠ SR
              4. Vypíšte čestné prehlásenie o bezinfekčnosti
              5. Absolvujte vyučovanie

              UPOZORNENIE:

              Neúčasť na vyučovaní je možné ospravedlniť spôsobom uvedeným v manuáli NÁVRAT DO ŠKôL 

              ( https://www.minedu.sk/data/att/19216.pdf )

               

               

              Milí maturanti, verím, že prechod na prezenčné vzdelávanie spoločnými silami zvládneme a posledný mesiac vášho štúdia absolvujeme bez akýchkoľvek problémov.

               

              Teší sa na vás celý pedagogický zbor :-)   

               

              S pozdravom

              Mgr. Erika Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Informácia pre maturantov

              Milí maturanti, 

              v ostatných dňoch sa v rezorte školstva udiali mnohé zmeny, ktoré ovplyvnia ukončovanie štúdia na strednej škole i maturitnú skúšku. Minister B. Grohling vydal dňa 22.3.2021 rozhodnutie (19039.pdf (minedu.sk)), ktorým upravuje všetky zmeny. 

              Keďže celý školský rok prebiehal v neštandardných podmienkach, musíme v rámci pedagogickej rady mnohé prerokovať a nastaviť procesy tak, aby sme vyhoveli všetkým parametrom určeným v Rozhodnutí číslo: 2021/11902:1-A1810.

              V čo najkratšom možnom čase vás o všetkom budem informovať. 

               

              zostaňte zdraví 

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Veľkonočné prázdniny

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              blížia sa nám sviatky jari a my máme v harmonograme prázdniny.

              Želáme vám, aby ste si Veľkonočné prázdniny v termíne 1.- 6. 4. 2021 užili v zdraví, v pokoji a v kruhu najbližšej rodiny. 

               

              Celý pedagogický zbor sa na vás bude tešiť v stredu 7.4.2021.

               

              s pozdravom 

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Maturanti - online info k maturite

              Vážení rodičia, milí maturanti, 

               

              dňa 31.3.2021 o 15.30  sa uskutoční online rodičovský aktív, ktorého hlavnou témou budú informácie o realizácii a priebehu maturitnej skúšky 2021. 

              Srdečne Vás pozývame spolu s triednou učiteľkou Mgr. M. Henčekovou a výchovnou poradkyňou Ing. R. Kantovou

               

              Mgr. Erika Melichová

              poverená riadením školy

               

               

            • Klasifikácia a rodičovské aktívy

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              pedagogická rada konaná dňa 10.3. 2021 rozhodla o termíne 3/4- ročnej klasifikácie.  

              Hodnotenie študijných výsledkov a správania sa uskutoční na pedagogickej rade dňa 7.4. 2021.

              O výsledkoch budú zákonní zástupcovia informovaní elektronickou formou a na rodičovskom aktíve. 

               

              Rodičovský aktív sa uskutoční online formou pre ročníky 1 až 3 dňa 8.4.2021. Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Výučba od pondelka 8. 3. 2021

               

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

               

              situácia na Slovensku sa nezlepšuje a nariadenia na ochranu pred COVID-19 sa tiež neustále sprísňujú. 

              V zmysle Rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR číslo: 2021/10079:2-A1810 z 2. marca 2021 (https://www.minedu.sk/data/att/18917.pdf ) sa preto na našej škole i naďalej bude vyučovať dištančnou formou podľa zverejneného rozvrhu. 

              Prajem Vám najmä pevné zdravie 

              s pozdravom 

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Jarné prázdniny: 1.-5. marca 2021

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              už si tú novinku klebetia aj vtáčiky na ..... konári :)

              Dočkali sme sa jarných prázdnin. V tomto školskom roku sme prišli na rad ako posledný kraj, ale oplatilo sa počkat. Príroda sa začína prebúdzať, teploty sú zo dňa na deň o málo vyššie a pobyt na čerstvom vzduchu v prírode je stále príjemnejší. 

              V týždni od 1. marca vám prajem chvíle plné oddychu, slnka a relaxu, načerpajte novú energiu do ďalšieho štúdia. 

              Vzdelávanie začne opäť od 8. marca. 

               

              Prajem vám všetkým najmä veľa zdravia

              Mgr. E. Melichová 

              poverená riadením školy

            • Prax

              Milí maturanti, 

               

              verím, a potvrdzujú to aj informácie od Ing. Kantovej, že prax prebieha v poriadku.

              V priebehu týchto dní ste mohli nazbierať praktické skúsenosti podľa zamerania, ktoré ste si vybrali. Keďže sa ale epidemiologická situácia v Slovenskej republike nevyvíja dobrým smerom, od nasledujúceho týždňa (tj. od pondelka 22.02. 2021) bude vzdelávanie pokračovať dištančnou formou podľa rozvrhu. 

              Dovolím si ešte pripomenúť vám 2 povinnosti:

              1. doručiť obratom Ing. Kantovej potvrdenie o absolvovaní praxe a 

              2. vedenie si záznamov o praxi v Denníku praxe. 

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

            • Potvrdenie o návšteve školy

              Vážení rodičia, milí maturanti, 

               

              na stránke edupage je možné od dnešného dňa vygenerovať si potvrdenie o návšteve školy s jedinečným QR kódom.

              V tomto prípade nie je potrebný podpis ani pečiatka školy.

              Nižšie nájdete link s návodom, ako si potvrdenie vygenerovať.

              https://help.edupage.org/text.php?id=2755&lang=sk

               

              Veríme, že aj táto funkcionalita vám uľahčí prístup k potvrdeniam v čase dištančného vzdelávania. 

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

               

               

            • Praktická výučba

              Vážení rodičia, milí maturanti, milí žiaci

              v zmysle Rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR číslo: 2021/10079:1-A1810  z 5. februára 2021 18657.pdf (minedu.sk), o obnove školského vyučovania  a ďalších nariadení sme rozhodli nasledovne:

              Žiaci 1. - 3 . ročníka pokračujú v dištančnom vyučovaní podľa zverejneného rozvrhu.

              Žiaci 4. ročníka - absolvújú prax u našich zmluvných partnerov. Prax je dohodnutá na obdobie 10.-12.2.2021 (streda-piatok) podľa harmonogramu, ktorý dostanete na triedny mail. Pokiaľ to právna a epidemiologická situácia dovolí, prax bude pokračovať aj v týždni od 15.2.2021.

              Praktická výučba je na dobrovoľnej báze. 

              Prosíme všetkých žiakov, aby dodržiavali dôsledne všetky nariadenia ohľadne ochrany pred COVID-19. 

              Prípadné otázky posielajte na mailovú adresu: melichova@veterinarnaskola.sk alebo kantova@veterinarnaskola.sk.

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

            • Polročná klasifikácia

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              v zmysle rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo: 2021/9113:1-A1810 zo 4. januára 2021, bola na pedagogickej rade prediskutovaná otázka posunu polročnej klasifikácie nasledovne:

              1. polročná klasifikácia sa uskutoční 27. januára 2021

              2. polročné výpisy sa rozdajú (v prípade prezenčného vzdelávania) 29. januára 2021

              3. ak bol žiak hodnotený priebežne počas prvého polroka a priebežné hodnotenie nie je postačujúce pre klasifikáciu v jednotlivých vyučovacích predmetoch, takýto žiak bude vyskúšaný dodatočne a hodnotenie bude zaradené do priebežného hodnotenia prvého polroka. Výpis klasifikácie prospechu bude vystavený dodatočne 31. marca 2021, pričom prvý polrok školského roka 2020/2021 skončí 31. januára 2021.

               

              Mgr. E. Melichová

              poverená riadením školy

               

               

            • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

              Vážení rodičia, milí žiaci, 

              ďakujem Vám, že ste sa zapojili do dotazníkového hlasovania. Pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa však i nasledujúci týždeň (18.-22.1.2021) budeme vzdelávať formou dištančnou, ako oznámil 14.1.2021 minister školstva B. Gröhling.

              Ako bude prebiehať výučba v posledný januárový týždeň, to oznámi minister v priebehu týždňa.

               

              Citujeme zo stránky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)) :

              Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

              Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

               

              minister školstva Branislav Gröhling:

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR predstavilo pred pár týždňami Covid automat, ktorý obsahoval informácie o úrovni epidemiologickej situácie, za akej by bol možný návrat žiakov k prezenčnej výučbe. Podľa súčasných nepriaznivých dát však nie je možné naplniť plán, podľa ktorého by sa niektoré ročníky mohli vrátiť do tried už od budúceho pondelka, 18. januára 2021.

              „Napriek našej snahe vrátiť žiakov čím skôr do lavíc, to nebude na budúci týždeň možné. Situácia ohľadom Covid-19 je na celom Slovensku veľmi vážna. S odborníkmi sme preto tento plán prehodnotili a zhodli sme sa na tom, že najbezpečnejšie pre všetkých bude ešte chvíľu vydržať,“ uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Reagoval tak na základe diskusií s epidemiologickým tímom a ministrom zdravotníctva.

              Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva číslo: 2021/9418:1-A1810 z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení okrem:

              1. materských škôl a špeciálnych materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ;
              2. školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ,
              3. školských internátov pre deti materských škôl podľa písmena a),
              4. zariadení školského stravovania, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ, pre deti
                1. materských škôl podľa písmena a),
                2. školských klubov detí podľa písmena b),
              5. špeciálnych výchovných zariadení.

              Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. „V týždni od 18. 1. budeme opätovne informovať, ako bude vyučovanie vyzerať od ďalšieho pondelka, 25. januára,“ uzavrel minister školstva B. Gröhling. 

              © Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republikyStromová 1, 813 30   Bratislava Tel. +421 2/59374111, e-mail: info@minedu.sk